Wifi

Een draadloos (Wifi) netwerk is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Een film bekijken of muziek luisteren van af het internet via een Smartphone, Tablet, Televisie of Laptop is de normaalste zaak van de wereld. Ook domotica installaties en talloze “slimme” apparaten zijn met Smartphone of Tablet te bedienen.  Sinds de komst van “Internet of Things” wordt steeds meer van de in huis gebruikte apparatuur via Wifi met het internet verbonden. Een snel en betrouwbaar draadloos netwerk is dan ook onontbeerlijk.

En daar schort het in de meeste gevallen nog wel eens aan.

Dat laatste is niet zo vreemd natuurlijk, want in het merendeel van de woningen is het modem annex router in de meterkast geïnstalleerd. Dat is immers de plek waar de kabel van de provider het huis binnen komt. Erg centraal is de plek waar de meterkast zich bevindt meestal niet. Verder is het ook de meest ongunstigste plek in huis is om draadloze signalen te versturen en te ontvangen. Het – toch al niet zo krachtige – Wifi signaal wordt door de aanwezige magnetische straling behoorlijk verzwakt. Ook geldt; hoe verder van de router, hoe lager de snelheid.

Vaak wordt geprobeerd het signaal te verbeteren met zogenaamde Wifi-versterkers. Anders dan de naam ‘versterker’ doet vermoeden, zorgen deze apparaten juist voor een flinke verslechtering van de internetsnelheid. Ze kunnen namelijk niet zenden en ontvangen tegelijk.

Het gevolg hiervan is onbetrouwbare en langzame verbindingen en nog erger: continue klagende gebruikers.

Herkent u het bovenstaande? Dan wordt het nu tijd om actie te ondernemen en een specialist in te schakelen. Domoluxe uit Boxtel brengt de bestaande wifi-dekking middels een “heatmap” in kaart en voorziet de eindgebruiker of installateur van advies.  Domoluxe levert, installeert en configureert een betrouwbaar Wifi netwerk met een optimaal bereik, zodat klachten definitief tot het verleden behoren. Ze maakt daarbij gebruik van de producten van gerenommeerde bedrijven zoals Ubiquiti en Draytek.

wifi